Skip to content
juli 31, 2012 / EDW

L’Oréal Professionel presenteert Salon de Femmes

Wanneer iemand zich in een moeilijke situatie bevindt, wordt zich laten verwennen meestal even aan de kant gezet. Haar, make-up, manicure zijn de eerste uitgaven die dan geschrapt worden. Jezelf verzorgen vinden wij echter geen overbodige luxe: het terugvinden van je gevoel van eigenwaarde is essentieel om je zelfvertrouwen terug te winnen en sociale isolatie te doorbreken.

Salon Des Femmes, een sociaal project in Brussel en exclusief voorbehouden voor vrouwen in precaire situaties, wil een gastvrije plek zijn die vrouwen toelaat hun zelfvertrouwen te herwinnen en een eerste stap te zetten naar een professionele en sociale re-integratie.

Salon des Femmes is een fantastisch project dat mogelijk wordt gemaakt door verschillende sponsors, waaronder L’Oréal Professionnel. Zij schenken de haarproducten, de apparatuur en de opleiding van de kapster. Voor een zeer bescheiden vergoeding – kapsel (5€), manucure&make—up (3€) – kunnen de klanten van dit schoonheidssalon genieten van de professionele schoonheidsbehandelingen die iedere vrouw verdiend.

Maar het objectief van Salon des Femmes is nog ambitieuzer. Naast Moumna, de kapster, is er ook Céline, de sociale assistente. Zij helpt de vrouwen om hun administratieve problemen aan te pakken, hun CV te verbeteren en hen voor te bereiden op een sollicitatiegesprek om zo hun plaats weer op te nemen binnen de samenleving.

Image
Foto’s : opening op 29 mei in aanwezigheid van mevrouw Laurette Onckelinckx, minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid en mevrouw Joëlle Milquet, minister van Binnenlandse Zaken en van Gelijke Kansen.

Salon des Femmes
45 Malibranstraat, 1050 Brussel
026 46 00 16

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: