Skip to content
juni 18, 2012 / EDW

LUSH PRIJS OM DIERPROEVEN TE BANNEN

Campagnevoerend cosmeticabedrijf Lush kondigt vandaag de oprichting van de allereerste Lush Prijs aan. Deze prijs wordt uitgereikt om te helpen een einde te maken aan dierproeven aangezien het niet lukt op een wettelijk niveau dierproeven volledig te verbieden.
De Lush Prijs zal groepen of individuen belonen die werken in het veld van proefdiervrij wetenschappelijk onderzoek, bewustzijnsvergroting en lobbying. De prijs is opgezet door Lush in samenwerking met het Britse tijdschift Ethical Consumer om er zeker van te zijn dat de uitreiking van de prijs onpartijdig, strikt en veelomvattend is.
De 250,000£ (ruim 310,000 euro) is de grootste prijs in de sector van de alternatieve testen en zal jaarlijks door het prijsfonds worden uitgegeven. Het doel van de prijs is te focussen op veiligheidstesten voor consumentenproducten en het complementeren  van projecten die al alternatieven voor dierproeven bekijken.
In de afgelopen 21 jaar is er veel veranderd, maar nog steeds kunnen veel cosmetische ingrediënten geen veiligheidstests garanderen zonder het gebruik van dieren. Daarom slaat Lush een andere weg in. Vandaag lanceren we een prijs van een kwart miljoen pond en we hopen hiermee het Eureka moment te kunnen financieren: wanneer een doorbraak wordt gemaakt om dierproeven voor cosmetica voor eens en voor altijd te beëindigen.”
In de jaren dat er geen doorbraak plaatsvindt, zullen prijzen van ieder £50.000 pond (in totaal 250.000 pond) worden uitgereikt in de volgende categorieën:
  • Wetenschap – de ontwikkeling van vervangende dierproefvrije testen
  • Training – training van onderzoekers in dierproefvrije methodes
  • Lobbying – beleidsinterventies om het gebruik van vervangende tests te promoten
  • Publieksbewustwording – Het vergroten van publieke bewustwording van het voortdurende gebruik van dierproeven
  • Jonge Onderzoekers – voor vijf pas afgestuurde onderzoekers die zich specialiseren in vervangend onderzoek
De eerste Lush Prijs Uitreikingen staan gepland voor November 2012 in Londen. De winnaars zullen worden gekozen door een jury bestaande uit belangrijke namen in de wereld van de dierenbescherming en de wetenschappelijke gemeenschap. Gegevens van de genomineerde en de jury van de Lush Prijs zullen in de aanloop naar de uitreiking in November worden bekendgemaakt.
Meer informatie over de prijs en hoe projecten kunnen genomineerd worden voor de prijs op: www.lushprize.org
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: