Skip to content
februari 27, 2012 / EDW

De 1e ecologisch verantwoorde Academie in België

Jezelf verzorgen en mooi maken is leuk, maar het is pas echt positief als het ook duurzaam kan gebeuren. Daarom was ik blij verrast toen ik het nieuws las dat de Divisie Professional Products van L’Oréal de eerste ecologische Academie van België opent:

De Academie L’Oréal Professional Products, 650 m² groot en bestemd voor de opleiding van kappers, opent haar deuren in Brussel. De Academie heeft als opdracht om
de kappers technisch op te leiden en artistiek te inspireren. Bovendien streeft de Academie ernaar kappers te helpen bij het ontwikkelen van hun business door hen een toekomstgerichte visie te geven op het kapsalon en door hen te helpen bij het aanbieden van nieuwe diensten.


L’Oréal Professional Products ontwikkelt al meer dan 100 jaar innovatieve technische producten voor professionele kappers. Als partner, wil deze divisie hen inspireren niet alleen met nieuwe technieken voor kleuringen of duurzame kapsels, maar ook met nieuwe diensten zoals hoogwaardige verzorging en massages van de hoofdhuid. Vandaag beschikt de divisie over een nieuwe en in België unieke plek die haar toelaat haar vakmanschap door te geven, de zeven merken van het bedrijf op de voorgrond te plaatsen (L’Oréal Professionnel, Kérastase, Redken, Matrix, Pureology, Shu Uemura Art of Hair & Essie) en de kapper warm te maken voor duurzame ontwikkeling.

De Academie in Brussel werd ontworpen door de beroemde Italiaanse architect en designer Guido Matta en is geïnspireerd op de avant-gardistische prototypes die te zien waren op het voorbije Salon Mondial de la Coiffure in Parijs. Ze moet zeker niet onderdoen voor de andere recent geopende Academies in Parijs, Turijn en Madrid. In deze naar wens moduleerbare 650 m² wil men jaarlijks 5.000 professionals verwelkomen. « Deze Academie moest functioneel en neutraal zijn om allerhande evenementen te kunnen organiseren, maar ook om de bezoekers kennis te laten maken met de verschillende merken en onze visie op het kapsalon van de toekomst te illustreren, » vertrouwt Guido Matta ons toe.

De ecologisch verantwoorde Academie illustreert het engagement van de Groep L’Oréal en getuigt van haar streven om ook haar partners te sensibiliseren:
– Het water op het dak van de gebouwen wordt gerecupereerd; schuimkoppen moeten het waterverbruik verminderen.
– De lucht wordt gezuiverd door de Air Sûr-zuiveringsinstallatie die waakt over het welzijn van de trainers en stagiairs.
– Daglicht geniet de voorkeur: dat valt binnen door de glazen voorgevel. LED-spots met lage spanning en een beperkt verbruik imiteren het natuurlijke daglicht dat zo kostbaar is wanneer men haar kleurt.
– Bovendien werden nog heel wat andere maatregelen genomen, zoals de vermindering van geluidsoverlast via de plafonds, het gebruik van recycleerbare bouwmaterialen, het sorteren van afval, de toegang voor mindervaliden, …  – dit alles in één gebouw met Breeam-certificaat.

Proficiat aan L’Oréal voor dit pionierswerk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: