Skip to content
november 20, 2011 / EDW

oogcrèmes: feiten en fabeltjes

Oogcrèmes worden sterk aangeprezen in reclames en duur verkocht in winkels. Maar wat maakt ze zo speciaal? Is er een groot verschil met een ‘gewone’ hydraterende crème, zoals diegene die je voor je gezicht gebruikt?

Eigenlijk is er niet zo’n groot verschil: als je er je gezichtscrème bijhaalt en de ingrediënten vergelijkt met die van een oogcrème, zie je dat die grotendeels overeenkomen. Beide huidgedeelten hebben nood aan voeding, hydratatie en antioxidanten en deze weldaden worden door dezelfde stoffen geleverd. Er bestaan geen stoffen die speciaal voor de huid rondom de ogen gebruikt kunnen worden wat deze verzorging betreft. Oogcrèmes kunnen donkere kringen verdoezelen door lichtreflecterende partikeltjes en ze kunnen fijne lijntjes en rimpeltjes kleiner laten lijken door siliconen. Maar ook de lichtreflecterende partikels en de siliconen vind je terug in gezichtscrèmes en foundation.

De uitzondering, waarbij je beter geen gezichtscrème gebruikt voor de regio rond je ogen, is als dit stuk huid sterkt verschilt van je gezichtshuid. Als je een vette huid hebt, maar de zone rond je ogen is droog, dan kan je beter twee verschillende crèmes kopen. In andere gevallen hoeft dit dus niet en kan je gerust besparen op oogcrème, die doorgaans een stuk duurder is dan gezichtscrme en toch gelijkaardig werkt.

Gebruik jij oogcrème?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: