Spring naar inhoud
juni 26, 2011 / EDW

Make-up blunders: hoe het niet moet!

Make-up is een geweldige uitvinding: het kan je laten stralen, zelfs als je vermoeid bent. Het kan je mindere puntjes verdoezelen en je grootste troeven nog beter doen uitkomen. Het kan enkele jaren van uitstraling afnemen, zonder bezoek aan een plastisch chirurg. Allemaal  mooi meegenomen, als je de make-up tenminste juist aanbrengt. Want make-up blunders zijn zodanig onflatterend dat je beter helemaal geen make-up kan dragen dan de make-up verkeerd te dragen. Maar met deze tips hoef je je geen zorgen te maken en kan make-up het beste in je naar voren brengen.

1. De juiste kleur foundation
Shu Uemura

Een klassieker, maar nog steeds slagen veel vrouwen er niet in om de juiste tint te pakken te krijgen. Het begint al bij het idee dat foundation je huid een tintje donkerder of lichter kan maken. Dat is niet de bedoeling van dit product. Het doel is om een egale basis te creëren en dat doe je dus het beste door op zoek te gaan naar de kleur die exact matcht met je eigen huidskleur.

Test foundation niet uit op je hand, want die kan sterk in kleur verschillen van je gezichtsteint. Probeer de foundation uit ter hoogte van je kaak, waar je wang en hals in elkaar overgaan. Doe dit bij daglicht en geef het product even tijd om zich te ‘zetten’ op je huid. Koop niet meteen de foundation, maar vraag een staaltje en kijk in daglicht of de tint volledig opgaat in je eigen huidskleur.

Vergeet ook niet dat je eigen huidskleur kan veranderen doorheen het jaar. Je huid heeft in augustus niet dezelfde teint als in januari, hou hier rekening mee.

 

2. Aanbrengen van de foundation

De voorwaarde om de foundation mooi te kunnen aanbrengen is een goed gehydrateerde en gereinigde huid. Als er nog make-up op je gelaat aanwezig is, of als je last hebt van droge plekjes of schilfering, kan je nooit een goed resultaat bekomen. Breng foundation dus enkel aan op een goed gereinigd gelaat, dat je bovendien verzorgt door het gebruik van een hydraterende dagcrème, die aangepast is aan je huidtype. Door je gezicht 1x per week te scrubben met een aangepast product, vermijd je een vlekkerige, schilferige basis.

 

3. Te donkere oogmake-up
Lanvin Spring 2010 Ready-to-Wear

Zwarte eyeliner en zwarte mascara kunnen prachtig staan, maar lichtere types kiezen meestal beter voor een zachtere tint. Grijs, bruin, taupe,.. mogelijkheden genoeg. Door de juiste kleurkeuze zullen je ogen het beste uitkomen en vermijd je een te harde uitstraling, die je blik ouder en strenger maakt. Ook oppassen met het gebruik van deze producten op de onderste wimperrand, zeker naarmate je ouder wordt. Meestal volstaat het aanbrengen van eyeliner en mascara ter hoogte van de bovenste wimpers om je een open blik te geven en je kijkers te laten stralen.

 

4. Te donkere kleur voor de lippen
0118-ashley-olsen_bd.jpg

Ook in dit geval geldt dat een donkere kleur snel de neiging heeft om je een oudere uitstraling te geven. Een lichtere tint (roze ipv fuschia, koraalrood ipv bordeaux) staat frisser en jeugdiger. Ben je toch verslingerd aan donkere lippen, kies dan voor een glossy textuur in plaats van voor een matte lippenstift.

 

5. Teveel glans

Radcollins

Glanzende make-up kan helpen om je beste punten te benadrukken. Het is ideaal om jukbeenderen of ogen mee op te lichten. Vermijd echter een overdosis aan oplichtende make-up, want dit geeft een zeer vreemd effect in plaats van een gezonde glow. Een subtiele highlighter op je jukbeenderen en wat glans op je wenkbrauwbot zijn te verkiezen boven de combinatie van een luminescente foundation, een glanspoeder en glitteroogschaduw. Dit mag dan geweldig lijken in reclamefilmpjes of foto’s in magazines, in het echte leven komt dit niet goed.

Hoe het wel mooi is:

Becomegorgeous

One Comment

Geef een reactie
  1. Peggy Timmermans Visagie / Jun 28 2011 5:35 pm

    Leuke tips! Dank je wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: