Skip to content
juni 9, 2011 / EDW

review: Lush Dirty

Lush is een buitenbeentje onder de producenten van cosmetica en verzorgingsproducten. Zo is alles wat je bij Lush koopt gegarandeerd vers en handgemaakt, dierproefvrij én veganistisch. Klinkt je misschien logisch in de oren, maar veel andere bedrijven maken zeep met dierlijk vet. Of ze maken hun geurlijnen met extracten van de civetkat, het muskusdier of de Canadese bever. Verpakkingen zijn bovendien voor 90% uit gerecycleerd materiaal gemaakt en er wordt hard gewerkt aan de resterende 10%. Heel wat redenen om te gaan shoppen bij Lush, maar hoe zit het met de kwaliteit van de producten?

Een ideaal moment om te gaan testen was de lancering van de nieuwe mannenlijn ‘Dirty’. Ik ging aan de slag met de Dirty Hair Styling Cream, waarbij verschillende mannelijke proefpersonen vrijwillig aangepakt werden met deze voedende haarcrème. Wat meteen opviel, was dat de mannen in kwestie niet weigerachtig stonden tegenover het product. Dit heeft misschien te maken met de stoere, zwarte verpakking of met de zeer mannelijke geur van de styling cream (het zogenaamde ‘gorilla perfume’).

 Dirty Haargel
Een potje bevat 100g (voor de prijs van 12,95€) en daar kan je heel wat kapsels mee stylen, want je hebt maar een vingertopje crème nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De haargel is niet plakkerig en droogt niet uit, maar geeft toch een hele dag stevigheid en fixatie aan je haar. Een topper!
Het enige nadeel dat ik kan bedenken aan deze styling cream is de beperkte houdbaarheid. Maar daar zijn goede redenen voor. Het betreft hier immers een vers product dat op maandag in Engeland met de hand gemaakt wordt en op dinsdag in de winkelrekken terechtkomt. Er komen geen conserveringsmiddelen aan te pas, waardoor je de haargel best in de koelkast bewaart en waardoor het product ook niet oneindig houdbaar is. Maar door de goede kwaliteit van de haargel, zal je zeker en vast vaak naar het product grijpen, waardoor ‘houdbaarheid’ geen element is dat speelt 🙂

Mannen die graag  nog andere producten van Lush willen, kunnen zich uitleven want er werd een hele Dirty lijn op de markt gebracht: scheercrème, douchegel, parfum, .. voor ieder wat wils. Misschien ook een lastminute idee voor vaderdag?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: