Spring naar inhoud
juni 7, 2011 / EDW

Tips en trucs: Summerproof haar

De zon, de zee, het zwembad,… traditionele ingrediënten voor een leuke zomer. Om je spiegelbeeld tijdens en na de zomermaanden ook nog leuk te vinden, kan je je haar maar beter beschermen tegen allerlei schadelijke invloeden zoals UV-stralen, zout en chloor. Ik zet een aantal tips op een rijtje!

1. Laat de puntjes knippen

Een zomercoupe die mooi valt, begint met gezond haar zonder gespleten uiteindes. Wacht daarom niet te lang om de schaar er te laten inzetten en laat regelmatig de puntjes bijknippen. Beschadigd en gespleten haren zijn op geen enkele andere manier grondig te herstellen. Je kapsel zal meteen een stuk beter vallen.

2. Bedek je haar

Je kan dit doen door in de zon een hoedje, petje of los sjaaltje over je haar te dragen. Je hoofdhuid is zeer gevoelig voor verbranding en dit heeft nare gevolgen: roodheid, pijn, gefrizzeerd haar,..

3. Na zee of zwembad

Vergeet niet om na een bezoek aan het zwembad of een plons in de zee je haren langdurig uit te spoelen zodat er geen resten van zout of chloor achterblijven.

4. Hydrateren

Verzorg je haar na elke wasbeurt met een conditiner en haal er een maskertje bij na intensieve dagen in de blakende zon.

5. Vermijd extra warmte

Laat je stijltang wat vaker aan de kant liggen en ga voor beachy waves. Kan je het toch niet laten om je haar glad te strijken, neem dan je voorzorgen met een spray die tegen de hitte beschermt.

6. Ga niet zelf aan de slag met kleuren

De zon heeft heel wat invloed op je haarkleur, dus professioneel advies is goud waard. Ga niet zelf experimenteren met allerlei middeltjes om je haar af te bleken in de zon, maar stap een degelijk salon binnen en laat het werk aan hen over. Zo voorkom je heel wat beschadiging (en herstelwerk!) achteraf.

Ook voor andere kleuren is het raadzaam om een kapper in te schakelen. In de zon vallen immers alle foutjes nog meer op: uitgroei, vlekken, markeringen,… Zorg ervoor dat je haarkleur straalt en niet schreeuwt tijdens de komende maanden!

 

(foto’s: F.Salsa)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: