Skip to content
maart 24, 2011 / EDW

review: Nivea Haircare – 1-2-3 Long Repair

Lang haar kan heel mooi zijn, maar het vraagt ook om een intensieve verzorging. Terwijl ons haar groeit, wordt het blootgesteld aan heel wat schadelijke invloeden. Ons haar krijgt het soms hard te verduren: UV-straling, elastiekjes, haarklemmen, het haar wordt rond de vingers gedraagd, geföhnd, gekleurd, gekruld,… Kortom, na een tijdje kan het haar ‘verslijten’ door al deze handelingen. Het haar wordt dan onhandelbaar en ruw, zeker aan de uiteinden. Ook de glans en de sterkte kunnen erbij inschieten.

Een regelmatige knipbeurt en een aangepaste verzorging kunnen heel wat schade verhelpen én voorkomen. Nivea Haircare ontwikkelde een productenlijn die zich specifiek op lang haar richt. Ik ging aan de slag met de shampoo, conditioner en haarspray.

De verpakking heeft de typische Nivea-uitstraling: degelijk en vertrouwd. De producten liggen goed in de hand en hebben een gemakkelijke sluiting die precieze dosering toelaat. De shampoo is heel romig en heeft een aangename geur. Mensen hebben de neiging om vaak teveel shampoo te gebruiken. Ook bij deze shampoo heb je maar een klein beetje nodig om je haardos te laten schuimen. Het product is gemakkelijk uit te spoelen en je haren zijn vlot te doorkammen. Het resultaat van de shampoo is dat je lokken beter beschermd zijn tegen allerlei omgevingsinvloeden. Ik merkte een duidelijk verschil na een tweetal weken gebruik: mijn haren (en dan vooral de punten) zijn minder droog en pluizig als ik de steiltang bovenhaal of opsteekkapsels maak.

De conditioner heeft hetzelfde doel: bescherming en versterking van de haren. Ook dit product heeft een rijke textuur en is zuinig in gebruik. Het haar ontwart vlot en glanst mooi. Wat me erg bevalt aan deze productenlijn is dat er geen valse beloftes gedaan worden. Er wordt hier niet beloofd dat gespleten punten hersteld worden (wat onmogelijk is), maar wel dat punten preventief beschermd worden tegen splijten. Een kleine nuance, maar dit maakt het product véél geloofwaardiger. Ik testte ook het 1-minuut-masker, maar ik merk geen verschil in resultaat met de conditioner.

Tenslotte heb ik ook de hairspray getest. Een belangrijk pluspunt zijn de UV-filters, die de haren beschermen tegen schadelijke invloeden van de zon en er zo ook voor zorgen dat een kleuring langer mooi blijft. De spray is handig in gebruik: hij laat geen overheersende geur na en je haar wordt gefixeerd zonder dat het hard of plakkerig wordt. Ik ga alleszins nog vaak gebruik maken van dit uitstekende product.

Ook de prijs is een meevaller: je betaalt 3,25€ voor de shampoo en conditioner en 4,59€ voor de styling spray. Heel democratische prijzen voor zulke zuinige producten.

2 reacties

Geef een reactie
  1. MissHolland / Okt 8 2011 2:52 pm

    Klinkt goed! Maar zitten er cilliconen in, zoja welke?

    Het lijkt mij wel de moeite waard en ga het ook zeker proberen!

  2. MissHolland / Okt 8 2011 2:53 pm

    Pardon, bedoel Silliconen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: