Skip to content
maart 17, 2011 / EDW

tips en trucs: mascara aanbrengen

Mascara is zowat het populairste make-upproduct, maar toch zijn er een aantal valkuilen bij het aanbrengen ervan. Deze tips en trucs kunnen handig van pas komen bij het opmaken van je ogen.

1. Kleurkeuze

Tenzij je (heel) donkere haren en wenkbrauwen hebt, ga je beter niet voor een pikzwarte mascara. Kies is dat geval voor een kleur die minder hard afsteekt tegen je natuurlijke pigmentatie, zoals grijs of bruin. Je ogen zullen minstens evengoed uitkomen en het komt een stuk stijlvoller en minder ‘gemaakt’ over. Heb je donkere haren en wenkbrauwen, ga dan gerust voor een zwart kleurtje om je kijkers in de verf te zetten.

2. Productkeuze

Als de gelegenheid er niet om vraagt, ga je best voor een gewone in plaats van een waterproof exemplaar. Het boenen en schrobben om waterproof mascara te verwijderen, is namelijk niet goed voor je wimpers en kan ze gemakkelijk beschadigen. Als je een huwelijk, een romantische film of een ander emotioneel momenteel op het programma staan hebt, is een waterproof exemplaar wel gerechtvaardigd. Je wil de kerk of de bioscoopzaal niet als een panda verlaten.

3. Volgorde

Als je nog producten gebruikt naast mascara geldt het volgende: maak eerst je ogen op met oogschaduw en eyeliner, breng pas als laatste stap je mascara aan. Als je je wimpers van extra krul wil voorzien, gebruik je wimperkrultang dan steeds voor het aanbrengen van de mascara. Anders is de kans groot dat je wimpers afbreekt.

4. Aanbrengen van de mascara – de bovenste wimpers

Plaats de mascara horizontaal tegen de wimperwortels en beweeg ‘zig-zag’ naar boven. Vervolgens zet je de mascara opnieuw horizontaal tegen de wimperwortel en strijk je in één beweging naar de wimperpuntjes. Begin steeds met het aanbrengen van 1 laagje (in deze twee bewegingen) en laat het opdrogen alvorens je overweegt om een tweede laag mascara aan te brengen. Nogmaals: panda’s zijn niet sexy.

5. Aanbrengen van de mascara – de onderste wimpers

Persoonlijk vermijd ik het liever om de onderste wimperrand aan te zetten met mascara, omdat dit het gezicht vaak een oudere uitstraling meegeeft. Verkies je om dit toch te doen, tik dan de wimpers zachtjes aan terwijl je de mascaraborstel verticaal houdt. Op deze manier voorkom je overdaad.

6. Klonters

Klonters kan je vermijden door zo min mogelijk met het borsteltje in de mascarahuls te duwen en trekken. Zo breng je immers lucht in de huls, wat de vorming van klontertjes bevordert. Is het kwaad geschiet, ga dan met een wimperkammetje langs de wimpers alvorens de mascara is opgedroogd.

7. Bewaren van masara

Een mascara is ongeveer 3 maanden houdbaar. Daarna wordt het een broedplaats voor bacteriën en bijgevolg voor ooginfecties, wat zeer vervelend is. Koop daarom liever 4x per jaar een budgetmascara in plaats van hetzelfde geld te besteden aan 1 duurdere mascara die je langer gebruikt. Zorg ervoor dat je je mascara niet uitleent, want ook dit is vragen om oogproblemen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: