Skip to content
februari 4, 2011 / EDW

review: Dermalogica – Age Reversal Eye Complex

Dermalogica brengt dit voorjaar een hele resem veelbelovende nieuwe producten uit. Begin maart staat de lancering van de Ultra Calming lijn op stapel, maar tot die tijd kunnen de fans zich al zoet houden met een andere nieuwkomer: de Age Reversal Eye Complex.

Dit product belooft huidveroudering rond de ogen aan te pakken. De grootste troef hierbij is het verhogen van de hydratatie rond de ogen, aangezien gebrek aan vocht een belangrijke factor is in het ontstaan van lijntjes en overgevoeligheid. Om dit doel te bereiken worden heel wat topingrediënten ingezet: peptides, abrikoos en kukoi olie zorgen voor vochtinbrenging, maar ook een algen extract en een complex van koolhydraten uit de Chinese paddestoel dragen ertoe bij dat er een barrière ontstaat, die 1000 maal het gewicht van de huid aan water vasthoudt.

De Age Reversal Eye Complex crème wordt geleverd in de typische, cleane Dermalogica verpakking. Het voordeel is de vorm van de tube, die zeer hygiënisch werkt en een goede dosering van de crème toelaat, want je hebt maar heel weinig van dit product nodig. Zoals je op de foto ziet, is de vormgeving eenvoudig en duidelijk, maar ik heb liever dat een bedrijf haar geld besteed aan research en goede ingrediënten (zoals bij Dermalogica het geval is), dan aan een fancy kleurrijke verpakking en marketing.

De bedoeling is dat het product ’s avonds wordt aangebracht. Ik gebruik de crème nu al enkele weken en ik merk inderdaad dat er minder droogtelijntjes te zien zijn rond mijn ogen. Vooral bij gebruik van foundation en concealer valt dit op: een goede, gehydrateerde basis zorgt ervoor dat je make-up veel mooier en langer blijft zitten. Ik vind dit dus een goede uitbreiding op je basis verzorgingsroutine, omdat de huid rond de ogen toch een stuk gevoeliger is en speciale aandacht vraagt.

De ontwikkeling van deze producten gebeurt in het The International Dermal Institute op basis van wetenschappelijke inzichten en  Dermalogica probeert niet schattig, trendy of luxueus te zin maar gaat voor een no-nonsense aanpak die zich enkel richt op wat écht telt: de beste verzorging voor je huid. Dit vertaalt zich natuurlijk in een duurder kostenplaatje, maar door het zuinige gebruik van de crème kom je heel lang toe met een verpakking.

 

Advertenties

One Comment

Geef een reactie
  1. Dhini / Feb 8 2011 8:18 pm

    Handig met zo`n tubje
    Klikt goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: