Skip to content
november 9, 2010 / EDW

tips & trics: kroezend haar

Nu de dagen kouder en vochtiger worden, duikt een vervelend haarprobleem vaker op: kroezend haar! De ene heeft er regelmatig last van, de ander nooit. Hoe dit komt én wat je eraan kan doen, lees je in dit artikel.

De oorzaken van kroezend haar?

– de natuurlijke vorm van het haar: krullend haar zal sneller frizzeren dan haar dat van nature steil is. Dit heeft te maken met de vorm van de haarfollikels, een soort kleine tubes onder je hoofdhuid waaruit het haar groeit. Dit is genetisch bepaald en je kan het niet beïnvloeden.

– de snit en styling van je haar: Lang haar dat regelmatig behandeld wordt (brushing, steil-en krultang), heeft vaak gespleten punten of is afgebroken. Het overblijvende uiteinde van het haartje is moeilijk onder controle te houden, omdat het haar werd ‘uitgerokken’ en de eiwitten zich niet aan de oorspronkelijke vorm aanpassen. Het resultaat is helaas kroezelig haar dat halverwege je kapsel uitsteekt. Een kortere snit is in dit geval een goed idee om het kroezen te beperken.

– de omgeving: haar reageert verschillend op een vochtige omgeving. Bij sommige mensen valt het plat en bij anderen gaat het frizzeren.  Dit wordt bepaald door de samenstelling van je haar, wat alweer genetisch van oorsprong is. Je kan de oorzaak dus niet aanpakken, maar wel de gevolgen. Door het gebruik van de juiste styling- en verzorgingsproducten kan je er toch voor zorgen dat je haar het gevecht met vochtig weer wint. Het effect zal waarschijnlijk niet volledig verdwijnen, maar met een goede conditioner (kies er bij voorkeur één met dimethicone in) kom je al ver.  Daarnaast kan je ook stylingproducten gebruiken van goede kwaliteit die het kroezen tegengaan.

(Met dank aan de Beauty Brains. – foto: Everything Hair.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: