Skip to content
november 9, 2010 / EDW

review: Dermalogica daily microfoliant

Dermalogica is stilaan bezig met het veroveren van mijn hart én verzorgingsroutine. Na de Special Cleansing Gel onderwierp ik ook de Daily Microfoliant aan een grondige test.

Eerst en vooral valt natuurlijk de verpakking van het product op. Opnieuw kiest Dermalogica voor een zuivere en no-nonsense look, wat het karakter van de producten onderstreept. Dit merk gaat immers niet prat op schijn, glans en glamour maar kiest resoluut voor efficiëntie en kwaliteit.
Dermalogica Daily Microfoliant 75gr

Vervolgens valt vooral de substantie van deze Daily Microfoliant op: geen gel of emulsie zoals gewoonlijk het geval is bij scrubs/peelings maar wel een poeder! Het product wordt aangebracht door een hoeveelheid poeder (ongeveer een theelepel) aan te brengen op je vochtige handen en zo zelf een romig schuim te vormen. Dit breng je aan op je gezocht met masserende, ronde bewegingen. Vervolgens spoel je je gelaat af met water en wat blijft er over? Een zachte, diep gereinigde huid!Geen trekkerigheid, geen rode vlekjes of irritatie (wat toch vaak het geval kan zijn bij scrubs/peelings/exfolianten) maar wel een fris velletje dat klaar is om hydraterende verzorging nog beter op te nemen. Het feit dat dit gebeurt zonder chemische kleur- en geurstoffen is bovendien een belangrijke troef.

Ik ben zeer tevreden over de Daily Microfoliant, temeer omdat hij zo zuinig in gebruik is. De aankoopprijs lijkt duurder dan een doorsnee scrub/peeling maar dit wordt ingehaald door het feit dat je heel wat gebruiksbeurten uit de flacon haalt omdat je het poeder zelf vermengt met water en zo een schuim vormt.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: