Skip to content
juni 28, 2010 / EDW

review: Dove Men+Care

Dove heeft een nieuwe lijn verzorgingsproducten op de markt gebracht. Voor de deskundige recensie heeft Meneer Etoile gezorgd. Veel leesplezier!

Dove Men+Care

Getest: 2 douchegels (Extra Fresh + Daily Purifying) en 1 deodorant (cool fresh)

Met Men+Care wil Dove geen beelden van stoere macho’s of exotische paradijzen oproepen. Het wil eerder tegemoetkomen aan wat mannen in de drukte van hun professioneel, sociaal en familiaal leven verlangen, met name rust en comfort. Je krijgt dus geen opvallende kleuren of prikkelende geuren dus, maar een sober, functioneel design en zachtere – maar niet minder mannelijke – geuren. Technologische snufjes moeten voor dat extra comfort zorgen. De deodorants bevatten 25% huidverzorgende en hydraterende bestanddelen en in de douchegels zitten microparels met zonnebloemolie, dat de huid beschermt zonder een vet gevoel na te laten.

De geteste deodorant voldeed aan de belofte dat hij sterk antitranspirant zou werken. Het effect van de hydraterende bestanddelen is moeilijker vast te stellen. Wel voelt de deodorant heel zacht aan bij het aanbrengen.

Van de geteste douchegels viel vooral de Daily Purifying in mijn smaak, door het lichte scrubeffect en de sobere maar originele geur. Beide douchegels voelen zacht aan. Dat ze de huid niet uitdrogen, zoals Dove beweert, kan ik bevestigen. Enkel in mijn gezicht was mijn huid soms droger.

Alles bij elkaar genomen besluit ik op basis de drie geteste producten dat Dove met Men+Care een verfrissende kijk heeft mannenverzorgingsproducten, dat ze hun design en product op die visie afstemmen en dat de kwaliteit van de producten heel degelijk is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: