Skip to content
april 29, 2010 / EDW

tips & trics: zelfbruiner – bruine benen zijn leuk. wortelstrepen zijn dat niet.

Met het mooie weer hebben we zin in kleedjes, rokjes en shorts. Maar onze melkwitte winterbenen zijn daarbij spelbrekers. Hier tips om op een gezonde manier toch een mooi kleurtje te krijgen!

Een geslaagd zelfbruinexperiment begint met een goede voorbereiding. Zorg dus dat je huid vrij is van droge, ruwe plekken door ze te scrubben met een milde lichaamspeeling. Doe dit een keertje per week en besteed daarbij vooral aandacht aan de plaatsen die van nature droger en ruwer zijn, zoals je ellebogen en knieën. Doe je dit niet, dan stapelt er zich daar gegarandeerd meer zelfbruiner op en heb je 2 bruine bollen op je knieën. origineel, ja. charmant, neen.

De volgende stap is een goede hydratatie. Smeer je in met bodylotion, maar liefst niet te veel en niet te vet. Laat dit goed in de huid trekken alvorens je overgaat tot het grote werk.

Om te vermijden dat je haarlijn en wenkbrauwen reservoirs van oranje uitslaande zelfbruiner worden, kan je deze zones lichtjes met vaseline instrijken. Op deze manier heeft de zelfbruiner er geen vat op.

Bouw de kleur zeer geleidelijk op zodat je te grote kleurverschillen vermijdt. Ideaal zijn hiervoor producten zoals Dove en L’oréal op de markt brengen: hydraterende lotions met een tikkeltje zelfbruiner in. Elke dag een likje crème en na enkele dagen heb je Benidormbenen!

Heb je nog een zelfbruiner liggen die je te hevig vindt, meng hem dan zelf met bodylotion voor een zachter resultaat.

Na het aanbrengen van de zelfbruiner, kan je je huid beter een halfuur onbedekt laten zodat je geen vlekken op je kledij maakt. Ook de uren daarna zijn donkere, losse kleren een beter idee dan je strakke witte jeans.

Twijfel je in de winkel tussen twee tinten zelfbruiner, ga dan zonder twijfel voor de lichtste kleur en bouw je teint op. Geduld is een mooie deugd als het om een fake kleurtje gaat.

En tenslotte, de tip die er zal voor zorgen dat je je bronnen (het flesje uit de supermarkt ipv de zon) niet verraadt: breng je zelfbruiner aan terwijl je plastic of latex handschoenen draagt! Het ziet er misschien gek uit, het voelt misschien gek aan, maar dat is niets vergeleken met de oranje vlekken die dit product anders bijna altijd op je handen achterlaat.

Loopt het ondanks deze tips toch mis, rep je dan naar de groentenwinkel (met een lange broek), koop er een citroen en wrijf met een partje over het rampgebied. Het sap in de citroen zal de kleur vervagen.

Succes dames!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: