Skip to content
april 1, 2010 / EDW

STIJLTIP: de beste jeans voor jouw figuur

Bijna elke vrouw heeft meerdere exemplaren van deze all-rounder in haar kast hangen. Jeans kan zowel sportief als elegant gedragen worden, in de vrije tijd of om te gaan werken, afhankelijk van wat je ermee combineert. Juist omdat we zo vaak naar jeans teruggrijpen, is het handig om te weten welke pasvorm je figuur het meest flatteert. Hieronder enkele tips. Specifieke vragen zijn natuurlijk altijd welkom!


–       zwaarder achterwerk

belangrijk voor vrouwen met een zwaardere poep is de vorm en plaatsing van de achterzakken bij een jeans. Zijn de zakken klein, eerder hoog en met duidelijke stiksels, dan zullen ze je achterwerk nog vergroten. Ook jeans zonder zakken of met zakken die ver uit elkaar staan, kan je beter in de winkelrekken laten hangen. Kies je daarentegen voor een exemplaar met brede zakken, met weinig of verticale stiksels, dan ziet het er meteen beter uit! Neem bij voorkeur een bootcut model zodat je figuur meer in proportie komt.

–       klein gestalte

kies voor een jeans met een rechte snit en een hoog taille. Dit creëert de indruk dat je groter bent. Laat de zoom zo lang mogelijk vallen om het effect nog te versterken. Vermijd bootcut modellen en zeer nauw toelopende modellen, ze zullen je er kleiner laten uitzien. Kies een effen, donkere kleur.

–       jongensachtig figuur

Om wat meer vrouwelijke rondingen te creëren, kan je kiezen voor een model dat versmalt naar onderen toe. Deze vorm geeft je wat meer volume aan de heupen en laat je achterwerk er wat ronder uitzien.

–       een buikje

Zorg voor een jeans die hoog genoeg komt, maar niet boven de navel. Draag liever geen heupbroeken. Vermijd versieringen op de voorkant, zoals een strik of grote knopen, dit trekt de aandacht naar de buik. Kies bij voorkeur een bootcut model, dit staat je het beste.

–       brede heupen

Kies bij voorkeur een bootcut model, dit staat je het beste. Zorg ervoor dat de zoom zo lang mogelijk valt, dit minimaliseert je heupen. Vermijd een jeans die onderaan recht is of versmalt: dit zal je heupen nog meer accentueren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: